Segítsünk együtt a ritka betegeken!

Eszter és István 330 kilométeres kutyaszán túrára készül az Északi-sarkkörön. Teljesítményükkel ritka betegséggel élő embereknek és családjaiknak szeretnének segíteni. Közös összefogásra hívják barátaikat, ismerőseket és a világ minden pontján élő magyarságot. Túrájuk minden kilométerét jelképes örökbefogadásra kínálják, 3000 forintos adományokért, hogy ezzel biztosítsák a ritka betegek segélyvonalának, az Mentőöv Információs Központnak a működését.


Az életveszélyes, többnyire genetikai eredetű ritka megbetegedések elszenvedői 75%-ban újszülöttek vagy kisgyerekek. Orvosaik nem tudják beazonosítani a betegségüket, így a szülők diagnózis, kezelések és információ hiányában, szinte minden remény nélkül küzdenek a betegséggel. Minden segítséget megérdemelnek.


Állj melléjük Te is, fogadj örökbe 1 kilométert az útjukból! Kerüljön a Te neved is a kalandorok speciális támogatói zászlójára és váltsd meg adományoddal a meghívódat a két segítő exkluzív élménybeszámolójára is!Olimometer 2.52

Örökbe fogadok egy kilométert ›

Őry István

Őry István vagyok, online marketing tartalommenedzser, futóedző, költő, fotós és még sorolhatnám. 2017 áprilisában a lista “sarkvidéki kalandor” címmel is bővül majd. Szabadidőmben önkéntesként dolgozom és próbálok sokat utazni. Az elmúlt években számtalan ritka beteg család történetével találkoztam és látom, hogy a diagnózis és a sorstárs közösségek megtalálása mekkora fordulatot hoz az életükben. Nem kérdés, hogy valamilyen módon az északi-sarki expedicióm lehetőségével is segíteni szeretnék rajtuk. Most pedig a barátaimat és ismerőseimet arra kérem, hogy ők is álljanak ki a ritka betegekért, mert sokuk számára a Mentőöv segélyvonal fennmaradása lehet az egyetlen esély. Tartsatok velem a túrámon! Jelképes formában minden támogatót magammal viszek az Északi-sarkra, egy zászlóra írom majd fel neveiteket és jókívánságaitokat. Minden kilométerem jelképesen 3000 forintba kerül, de rajtatok áll, hogy ennél többet vagy kevesebbet adtok. Minden forintra nagy szükség van. Köszönöm.

Szigetvári Eszter

December közepén 14.000 ember szavazott rám egy online versenyen és így lehetővé tették, hogy megvalósuljon egy gyerekkori álmom: kutyaszánt hajthatok Norvégiában. Akkor még nem tudtam a „ritkákról”. Én is csak útitársamtól, Istvántól hallottam azokról az emberekről, akiknek a betegségét nehezen lehet diagnosztizálni, és a gyógymódok sem ismertek. Orvosi segítség, sorstárs közösségek nélkül kell élniük. Nagyon fontosnak tartom, hogy lássuk, és láttassuk, mennyire magukra hagyottak, és milyen küzdelmes az életük ma Magyarországon. Azt remélem, hogy ugyanazokkal az emberekkel, akik tavaly mögém álltak, támogattak és bíztattak, most olyanokon is segíthetünk, akiknek valóban nagy szükségük van rá, és az életük múlhat ezen. Mutassuk meg ismét a közösségeinkben rejlő erőt. Minden barátomat, rokonomat, közeli és távoli ismerősömet arra kérem, hogy álljanak mellém, váljanak részesévé az utamnak: Fogadjatok örökbe jelképesen egy kilométert. Segítsünk ezzel 330 családon! Köszönöm!

Eddigi támogatóink:

Összes adományozónk

Örökbe fogadok egy kilométert ›
Kiken segíthetsz

Kiken segíthetsz

bővebben

Mi a ritka betegség? Ezek a betegségek maximum 1 embert érintenek 2000 főből, így jelenleg 6000-8000 féle ilyen betegségről beszélhetünk, ezek 50-75 %-a gyermekeket érintenek! Ismerd meg néhányuk történetét.

A Mentöőv Központról

A Mentöőv Központról

bővebben

Évente átlagosan 330 család fordul segítségért a Ritka és Veleszületett Rendellenességgel Élők Országos Szövetsége által fenntartott Mentőöv Információs Központhoz. Tudd meg hogyan segítünk!

A túránkról

A túránkról

bővebben

Bolyongás a semmi közepén, éjjel is a szabad ég alatt, úttalan utakon. Fantasztikusan izgalmas kalandot jelent ez a hatnapos kutyaszános túra. Azokon is segíteni szeretnénk vele, akik kevésbé szerencsések!